Юни
17 петък

Национален фестивал на алтернативното кино „Мини филм”- Попово ’2016

пт, Юни 17, 2016 - нд, Юни 19, 2016
Попово, Попово

Описание

Попово ще бъде домакин на единадесетото издание на Национален фестивал на алтернативното кино „Мини филм”- Попово ’2016, който ще се проведе от 17 до 19 юни. Събитието се организира от Община Попово и Народно читалище ”Св.св. Кирил и Методий 1882”- Попово, със съдействието на Съюза на филмовите дейци и Федерация за алтернативно кино, с финансовата подкрепа на Телевизия „СКАТ”. Форумът  стимулира нестандартния подход при изграждането на филми и има за цел да събере и представи най-интересната и значима продукция, създадена от непрофесионални киноклубове и кинолюбители по определена тематика.

Фестивалът е с конкурсен характер, а темата тази година е „Светът около нас”. Право на участие имат всички киноклубове  и индивидуални непрофесионални автори на филми в България. Филмова програма трябва да е с времетраене до 20 минути, а при представяне на отделни филми тяхната продължителност е до 7 минути. Важно изискване е филмите да не са участвали на предишни фестивали в град Попово.

Компетентно жури ще оценява филмите в съответствие с няколко показатели: сценарна разработка, режисура, операторско майсторство, монтаж, звуково оформление.

Откриването на фестивала е на 17 юни от 18.00 часа в Народно читалище „Св.св. Кирил и Методий 1882”- Попово.

gerb_popovo

 

Още събития

Може би ще посетите
нд, Юни 23, 2024
Банско