Юни
09 сряда

Национален фестивал на детската книга - 2021

ср, Юни 09, 2021 - пт, Юни 11, 2021
Сливен, Сливен

Описание

Национален фестивал на детската книга тази година ще се проведе от 9 до 11 юни в Сливен.  23-то издание на единствения форум в България посветен изцяло на детската книга, книгоиздаване, разпространение и четене.

За да провокира въображението и творчеството на децата и тийнейджърите от страната и от българските общности в чужбина и тази година ще се проведат

  • Национален литературен конкурс
    Темата е “Какво ми разказа вятърът”. В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 18 години, разделени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 18 години. Отличените литературни произведения ще бъдат издадени в сборник. Наградите ще бъдат връчени на специална церемония в дните на XXIII Национален фестивал на детската книга.
  • Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои.
    В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 16 години, разделени в три възрастови групи: 7 –10 години, 11 –14 години, 15 –16 години. Наградите ще бъдат връчени на специална церемония в дните на фестивала. Куклите на участниците в конкурса не се връщат. Те ще бъдат включени в изложба в дните на фестивала. Куклите на отличените участници ще бъдат включени в експозицията на единствения в България Музей на театралната кукла на любимите литературни герои, уреден в РБ „Сава Доброплодни” – Сливен.

Различното в тазгодишното 23-то издание е, че освен събитията на живо, които ще бъдат предимно на открито, ще има и онлайн събития, както и дигитално представяне на случващото се.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

Галерия

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати