Февруари
14 четвъртък

Национален фестивал на сватбения туризъм „Любов и вино в Несебър”

чт, Февруари 14, 2019 - сб, Февруари 16, 2019
Старият град, Несебър, Несебър

Описание

В рамките на 3 дни Несебър се превръща в столица на любовта и виното. Десетки двойки от цялата страна се включват във фестивала. Градът ги посреща с много любов и щури забавления. Седмото издание на най-романтичния български фестивал доказа, че традицията на летните курорти може да бъде разчупена и да превърне един полуостров в атрактивна дестинация през цялата година.

Любовта е чувството, което събира в Несебър влюбени двойки, дошли на фестивала, което води до развитие на развитие на сватбен туризъм в черноморския град в зимните месеци.  Има специално разработен сватбен маршрут за решилите да се врекат във вярност тук след брачен ритуал по стихове на Омир.

И трите фестивални дни са изпъстрени с много романтика и настроение. Традиционно се изгражда фестивалната шатра на пл. „Месамбрия” в Стария град, като младоженците участват в забавни състезания. Запазената марка на несебърския любовен уикенд е състезанието по двойки „Любов на педали” и други съревнования за влюбени, като играта на ориентиране и “селфита”. Любовта витае във въздуха на Несебър по време на фестивала, когато влюбени двойки запретват ръкави и мерят умения в направата на торти. Младите двойки научават за тайните на любовта от сексолози или от несебърските баби, които им дават специални указания за любовните билки, отварите и обредните хлябове. Не липсва и богата културна програма.

Романтичният древен град е предпочитан от влюбените. Много от тях го избират за място на своята сватба, а общината полага специални усилия, за да направи тяхното преживяване още по-запомнящо се. Несебър добива все по-голяма популярност като място за сватбен туризъм. За първи път Община Несебър обедини традиционния български празник на виното – Трифон Зарезан и деня на любовта – Свети Валентин през февруари 2013 г. Фестивалът набра популярност в цялата страна и в събитието се включва местния бизнес – хотелиери и ресторантьори, които разработват специални оферти, подходящи за младите хора.

Очаква се точната програма на фестивала.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати