Октомври
06 събота

Национален фестивал на старата градска песен "С песни от свила - минаха години"

сб, Октомври 06, 2018 - нд, Октомври 07, 2018
НЧ "Васил Левски - 1933", гр. Свиленград, кв. Кап. Петко Войвода, ул."Хан Аспарух" № 29 , Свиленград

Описание

Четвъртото издание  на Националния фестивал на старата градска мпесен „С песен от свила – минаха години“ ще се проведе на 6-ти и 7-ми октомври 2018г. в гр. Свиленград, кв. Кап. Петко Войвода. Организатори на събитието са Община Свиленград и НЧ „Васил Левски – 1933“.

Фестивалът е с конкурсен характер, като участници в него могат да са индивидуални изпълнители, певчески групи, дуети за стара градска песен и квартети. Те ще се състезават в 4 категории:

индивидуални изпълнители – две песни в рамките на 8 мин.;
дуети – две песни в рамките на 8 мин;
квартети – две песни в рамките на 8 минути;
певческа група – до три песни в рамките на 10 мин.

Такса за участие във фестивала няма. Препоръчително е сценичните костюми да представят духа на времето, музикалния съпровод участниците осигуряват сами. Всеки участник ще получи грамота за участие във фестивала, а първенците в отделните категории ще получат и медали. Ще бъде връчена и една специална награда – статуетка. Предвидени са и 4 специални награди, като организаторите запазват правото си те да не бъдат присъдени. Специалните награди са за: песен-находака; най-атрактивно облекло; най-млад изпълнител; най-добър акомпанимент /инструменталист/.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите