Септември
27 петък

Национален фолклорен събор "Ритъмът на България", Ловеч

пт, Септември 27, 2019 - сб, Септември 28, 2019
парк Тратеш, Ловеч, Ловеч

Описание

За втори път в Ловеч ще се проведе фолклорен събор на открита сцена на парка Стратеш. „Ритъмът на България“ е включен в Културния календар на Община Ловеч и събира самодейни танцови и певчески формации от цяла България.

Читалищата от Община Ловеч имат възможност да покажат традиционни занаяти и обичаи от своя край в специално подредени шатри. Ще има надиграване между двойки танцьори, излъчени от танцовите състави, а оценка в него ще даде публиката със своите аплодисменти. Съборът завършва с концерт на голям фолклорен ансамбъл.

За гостите и изпълнителите се предвиждат общи хора, забавни игри, демонстрации, през целия ден – всеки да се хване на хорото в общото веселие.

Поканата към всички любителите на българския фолклор от цяла България и ловчалии, като символични домакини на събора, е по възможност да бъдат облечени в народни носии или елементи от носията.

„Ритъмът на България“ се проведе успешно в две поредни години на сцената в кв. Вароша, с изпълнители от всички възрасти и народни изкуства, а миналата година завърши с голямо Хоро на двата моста – свързващо Покрития и транспортния мост в Ловеч, вълнуващо и незабравимо преживяване за участници и гости на Ловеч. От 2018 г. се завръща в променен формат с амбицията да се превърне в събитие с национално значение.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София