Октомври
12 петък

Национален фолклорен фестивал "Сандански пее, заиграва - Пирина разлюлява"

пт, Октомври 12, 2018 - нд, Октомври 14, 2018
Летен театър, гр.Сандански, Сандански

Описание

Четвъртото издание на Националния фолклорен фестивал „Сандански пее, заиграва – Пирина разлюлява“ ще се проведе от 12-ти до 14-ти октомври 2018 г. Организатори са Сдружение с нестопанска цел „ Фолклорен Ансамбъл – Македонска хубост” и Община Сандански. Основна цел на събитието е да популяризира Пиринския фолклор и още: да се даде поле за изява на всеки, живеещ с ритъма на българския фолклор, както и възможност за забавление и създаване на нови контакти между участниците.

Фестивалът е организиран като надиграване с материални награди, изпълнено с много положителни емоции. Участници могат да бъдат непрофесионални школи и клубове, изучаващи бъларско народни хора, като ограничения за възраст няма. Представят се три хора от избрана фолклорна област: обработено хоро без хореографска композиция, обработено хоро с композиция и автентично хоро. Трите хора трябва да се вместят в 10мин.

Надиграването ще се проведе в Летен театър, гр.Сандански, а при лоши метеорологични условия – в Големия салон на Дом на културата, гр. Сандански.

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите