Август
04 четвъртък

Национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор”

чт, Август 04, 2016 - нд, Август 07, 2016
село Царевец, Община Свищов

Описание

Шестото издание на Национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор” ще се проведе в рамките на четири дни, от 4 до 7 август, в село Царевец, Община Свищов. Фестивалът се организира от НЧ „Светлина – Царевец 1927”, Кметство Царевец и Община Свищов. Събитието се провежда под патронажа на Министерството на културата на Република България, с медийното партньорство на Българското Национално радио (БНР) и Българската Национална телевизия (БНТ).

Националният фолклорен фестивал „Фолклорен извор” има за цел да съхранява, популяризира и развива народното песенно и танцувално творчество на България. Проявата представя пъстротата на българското фолклорно изкуство. Насърчава приемствеността и привличането на младото поколение. Приобщава различни социални и възрастови групи от населението към активно общуване с фолклора.

Фестивалът е с конкурсен характер. Изпълненията на участниците се оценяват от жури, съставено от професионалисти в различни области на българския фолклор, съобразно категорията и възрастовата група, в която попадат.

Фолклорният празник предвижда разнообразен и богат награден фонд, като всяко ново издание поднася на участниците нови предизвикателства, категории за изява и нови награди. Във всяка категория се връчват златен, сребърен и бронзов медал. Има още поощрителни, специални и т.н. големи награди. Големите отличия са ГЛАСЪТ НА ФОЛКЛОРЕН ИЗВОР, ЛАУРЕАТ и ПРИЗ присъдени за най – добро цялостно представяне.

Повече информация може да откриете на сайта на фестивала.

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите