Август
02 четвъртък

Национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор” 2018

чт, Август 02, 2018 - нд, Август 05, 2018
село Царевец, Община Свищов

Описание

През 2018 година ще се проведе осми НФФ „Фолклорен извор“, по време на който свищовското село Царевец ще стане домакин на хиляди фолклорни ценителиКакто всяка година, така и тази НФФ „Фолклорен извор“ ще изненада участниците с нови и атрактивни награди. Освен първо второ и трето място в съответните 12 категории, журито на фестивала ще присъди повече от двадесет поощрителни и специални награди. Събитието се провежда под патронажа на Министерството на културата на Република България, с медийното партньорство на Българското Национално радио (БНР) и Българската Национална телевизия (БНТ).

Националният фолклорен фестивал „Фолклорен извор” има за цел да съхранява, популяризира и развива народното песенно и танцувално творчество на България. Проявата представя пъстротата на българското фолклорно изкуство. Насърчава приемствеността и привличането на младото поколение. Приобщава различни социални и възрастови групи от населението към активно общуване с фолклора.

Фестивалът е с конкурсен характер. Изпълненията на участниците се оценяват от жури, съставено от професионалисти в различни области на българския фолклор, съобразно категорията и възрастовата група, в която попадат.

Фолклорният празник предвижда разнообразен и богат награден фонд, като всяко ново издание поднася на участниците нови предизвикателства, категории за изява и нови награди. Във всяка категория се връчват златен, сребърен и бронзов медал. Има още поощрителни, специални и т.н. големи награди. Големите отличия са ГЛАСЪТ НА ФОЛКЛОРЕН ИЗВОР, ЛАУРЕАТ и ПРИЗ присъдени за най – добро цялостно представяне.

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София