Септември
10 петък

IV Национална фолклорна среща „Автентичност и съвремие“/ ОТЛАГА СЕ

пт, Септември 10, 2021 - нд, Септември 12, 2021
с. Медовина, Попово

Описание

Поради влошаване на епидемиологичната обстановка в страната и засилената вълна на COVID-19 в област Търговище, се взе следното решение от Община Попово:
– отлагат се всички мероприятия на територията на община Попово до намаляване на заболеваемостта и преминаване в зелена зона.
Поради тази причина, ние организаторите на Национална фолклорна среща „Автентичност и съвремие“ 2021 година се налага да отложим насрочената за 10,11 и 12 септември Национална среща, включваща конкурсна фолклорна програма,концертна дейност,ревю на народни носии,майсторски класове,фолклорни работилници,алея на занаятите,атракции и други.

 

В село Медовина се провежда национална фолклорна среща “Автентичност и съвремие“, включваща майсторски класове по народно пеене и надпяване с конкурсен характер. Срещата се организира от Сдружение за фолклор „Цветница“, със съдействието на Община Попово и подкрепата на кметството на село Медовина.

Целта на форума е съхраняване и популяризиране на българската народна песен, обогатяване на уменията за правилно интонационно, технично и емоционално изпълнение на българската народна песен. Стимулира интереса, любовта и участието на поколенията в изучаване на българския фолклор.

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати