Април
30 събота

Националният фолклорен конкурс „Заблеяло ми агънце”, Лясковец

сб, Април 30, 2022 -
над Петропавловски манастир , Лясковец

Описание

Деветото издание ще се проведе през май на открити сцени край Петропавловския манастир, Община Лясковец в рамките на Девети „Национален събор на овцевъдите в България”.

Организатори са Сдружение „Национален събор на овцевъдите в България“, Национална асоциация за развъждане на млечни овце в България (НАРМОБ), с подкрепата на Министерството на земеделието и храните на Република България.

Всяка година събитието впечатлява със своите мащаби, като интересът към него прогресивно расте, привлича повече от 180 000 посетители и гости от над 20 държави.

Атрактивният събор ще бъде открит от над 200 гайди, освен това и тази година организаторите са подготвили богата и разнообразна програма – изложения на породисти овце, Нaциoнaлнa излoжбa нa Плeвeнcкaтa чepнoглaвa oвцa,кочове, агнета, кози, кучета, състезание по теглене на коне-тежковози, изложение на продукти от овче и козе мляко и месо, фермерски надпревари. Ще има „Алея на занаятите“, музейни експозиции, изложение на специализирана селскостопанска техника, както и народни борби и нестинарски танци. Очаква се тази година да има и кът за вегани.

Неизменна част от програмата и в това издание ще бъде Националният фолклорен конкурс “Заблеяло ми агънце”, който  дава поле за изява на много таланти от близо и далеч.

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати