Сдружение „Национален събор на овцевъдите в България“, Национална асоциация за развъждане на млечни овце в България (НАРМОБ), Министерството на земеделието и храните на Република България

Националният фолклорен конкурс „Заблеяло ми агънце”, Лясковец

2022Неопределена през
Май
над Петропавловски манастир (карта)
ВХОД
СВОБОДЕН

Деветото издание ще се проведе през май на открити сцени край Петропавловския манастир, Община Лясковец в рамките на Девети „Национален събор на овцевъдите в България”.

Организатори са Сдружение „Национален събор на овцевъдите в България“, Национална асоциация за развъждане на млечни овце в България (НАРМОБ), с подкрепата на Министерството на земеделието и храните на Република България.

Всяка година събитието впечатлява със своите мащаби, като интересът към него прогресивно расте, привлича повече от 180 000 посетители и гости от над 20 държави.

Атрактивният събор ще бъде открит от над 200 гайди, освен това и тази година организаторите са подготвили богата и разнообразна програма – изложения на породисти овце, Нaциoнaлнa излoжбa нa Плeвeнcкaтa чepнoглaвa oвцa,кочове, агнета, кози, кучета, състезание по теглене на коне-тежковози, изложение на продукти от овче и козе мляко и месо, фермерски надпревари. Ще има „Алея на занаятите“, музейни експозиции, изложение на специализирана селскостопанска техника, както и народни борби и нестинарски танци. Очаква се тази година да има и кът за вегани.

Неизменна част от програмата и в това издание ще бъде Националният фолклорен конкурс “Заблеяло ми агънце”, който  дава поле за изява на много таланти от близо и далеч.

 

Подобни събития
Разгледайте