Март
31 сряда

"На източния бряг на Европа"

ср, Март 31, 2021 -
гр.Велико Търново, Велико Търново

Описание

„На източния бряг на Европа“ е фестивал за продуценти и се провежда всяка година в рамките на изложението „Културен туризъм“ в гр.Велико Търново. Представените видеопродукции обхващат всички видове туризъм: спортен, селски, религиозен,балнео туризъм, културно-исторически, екстремен, планински и морски, екотуризъм и други.

Мисията на „На източния бряг на Европа“ е да представя и стимулира продуцирането на професионалната филмова туристическа продукция. Също да популяризира тенденциите в аудио-визуалната култура в унисон с нуждите на бизнеса. Следвайки тази мисия, събитието комбинира няколко дейности. Състезателната част включва пет секции: Природа и Екотуризъм; Спорт и Приключения; История и Култура; Вяра и традиции; Корпоративен туристически филм/клип. Продукциите, които участват в тях, трябва да са на туристическа тематика и да са създадени не по-рано от три години назад със зададени технически параметри и продължителност за всяка категория.

Темите на представените продукции обхващат всички видове туризъм: събитиен, спортен, селски, религиозен, рекреационен и балнео туризъм, културно-исторически, риболовен и ловен, екстремен, планински и морски, екотуризъм и др.

Мисията на фестивала на туристическия филм „На Източния Бряг на Европа” е да промотира професионалната филмова туристическа продукция. Да стимулира продуцирането на такава продукция и да популяризира водещите тенденции в полето на модерната аудио-визуална култура, в унисон с критериите и нуждите на бизнеса.

Следвайки тази мисия, фестивалът комбинира няколко линии на дейности. В основата е състезателната програма, която включва пет секции и представя селектирани продукции на туристическа тематика, създадени не по-рано от три години назад, със зададени технически параметри и продължителност за всяка категория.

„На източния бряг на Европа” е фестивал за продуценти.


От 2014 година, Международният Тур Филм Фест – България „НА ИЗТОЧНИЯ БРЯГ НА ЕВРОПА“ е официален член на Международния комитет на туристическите филмови фестивали – CIFFT.

Още през 1989 г. Рудолф Камел и Александър В. Камел прогнозират, че туристическите видео продукции ще играят основна роля в популяризирането на дестинации в бъдеще. Затова те решават да поканят директорите на най-престижните туристически фестивали по това време. Заедно те формират фестивален комитет – Международен комитет на туристическите филмови фестивали (CIFFT).

CIFFT се стреми да популяризира добрите видео постижения, свързани с туризма. И да оценява и награждава най-добрите филми, създадени за рекламиране на туристическа дестинация или туристически продукт.

Единствен по рода си, комитет на филмови фестивали, предлага професионални конкурси, които са от голямо значение за туристическия бранш. През 30-те години от създаването му, маркетингови организации на дестинации, филмови продуценти, рекламни и комуникационни агенции, както и важни личности в туризма, избират да включат продукцията си във веригата на CIFFT. Това им осигурява най-подходящите условия за популяризиране на техните туристически филми и клипове.

 

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook и Instagram!

 

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите