Октомври
05 сряда

(НЕ)възможното ТУК - конкурс за кратък български филм и текст

ср, Октомври 05, 2016 - чт, Декември 01, 2016
гр.Пловдив

Описание

„Медиакафе“ е независим младежки уеб портал,  който от 6 октомври до 1 декември организира конкурс за българско късометражно кино. Към вече традиционният форум през 2016г. ще се включи и градското списание за стил и култура „НУЛА32“ с отделно направление за текст без анрово ограничение. Тази година темата е „(НЕ)възможното ТУК“ и разгледжда решението, което един млад човек трябва да вземе в даден момент, а именно-къде да учи,работи,мечтае, къде да се развива. Тъй като универсална истина не съществува, организаторите Ви канят да потърсите заедно своите различни пътища.

Целта на конкурса е да стимулира създаването на интересни кратки филми и текстове, свързани с темата, като участие могат да вземат студенти и ученици (от 9 до 12 клас), които имат възможност да предоставят творбите си без жанрово ограничение (документален, интервю, анимационен, черно-бял и т.н.). Единственото ограничение е в продължителността на филма – до 10мин.,а за текста – до 3 страници. Трябва да са създадени специално за конкурса,като не нарушават чужди авторски права. Специално жури ще оценява всички предложения постъпили преди 1 декември,а най-високо оцененият филм ще получи парична награда. Подготвени са и поощрителни награди. В деня на награждаването ще се излъчат само победителите, а текстовете ще бъдат публикувани в специален брой на сп. „НУЛА32“.

Конкурсът няма да изневери на традицията и тази година отново ще организира друг конкурс – „Мисия студент. Благодарение на спонсори са осигурени интересни награди за всички – парични ваучери от магазин Photopavilion, , бижута от MySilver, козметика от Розаимпекс и много други. Общият награден фонд е от 2000лв.

За допълнителна информация следете http://mediacafe.bg/

или фейсбук страницата на „Медиакафе“: https://www.facebook.com/mediacafe.bg/?ref=page_internal

mediacafe-logo

plovdiv-tanci2 21282_widget 6781_original

Още събития

Може би ще посетите