Ноември
21 събота

Нощ на театрите 2020

сб, Ноември 21, 2020 - сб, Ноември 21, 2020
Различни градове на страната, Столична Община

Описание

За осми път европейската Нощ на театрите инициира и продуцира специални събития в подкрепа на основното послание „Едно място, което ни събира“, които ще се проведат на 21 ноември.

Една от изненадите е открито 6-часово студио, което ще събере в онлайн пространството актьори и режисьори, които ще споделят какво ги вдъхновява по време на пандемия.  Live Cam-ът ще започне в 11:30 ч. във фейсбук страницата на Нощта на театрите. В ролята на водещи ще влязат Анна Ангелова, Инес Павлова и Стефан А. Щерев.

Преки включвания от няколко града ще покажат как се случва Нощта там. А за най-големите почитатели на оперното и балетното изкуство ще има изненада – виртуална разходка в Софийската опера и балет.

В 10 ч началото ще бъде поставено от онлайн излъчване на детското представление „Хензел и Гретел“ на Симона Нанова и Емил Пеняшки, към което ще има и жестомимичен превод.

Програмата включва още включване зад кулисите на Държавната опера в Стара Загова със специалното участие на звездата на Метрополитън Жулко Лучич, продукцията на Ованес Торосян „Мазе“ по разкази на Константин Величков и фотографската изложба „Нощни персонажи“.

 

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите