Септември
15 петък

НОЩ Пловдив 2017

пт, Септември 15, 2017 - нд, Септември 17, 2017
гр.Пловдив, ул."Отец Паисий" 36, Пловдив

Описание

Тази есен за тринадесета поредна година ни предстои най дългата НОЩ на Пловдив. Тази година, за първи път НОЩ/Пловдив ще е в три вечери – на 15-ти, 16-ти и 17-ти септември.

Дейностите през трите са разпределени в тематични подпрограми, които ще са: „Музеи, Галерии, Ателиета“, Клуб и Музика“, Град и Култура“, „Публични пространства“ и „Малката Нощ“. Тазгодишния акцент е програмата „Отворени изкуства: ТУК НАВСЯКЪДЕ“ с куратор Владия Михайлова. В нея ще бъде представена селекция от артистични проекти в партньорство с някои от най-активните международни културни институти и посолства – Франция, Австрия, Финландия, Израел, САЩ, Испания, Корея и България.

Юбилейна изложба по повод 10-годишнината на фондация „Отворени изкуства“ и чрез инсталации, видеа, произведения на изкуството и архиви ще представи на публиката едни от най-интересните артисти, проекти и дейности, работили с „Отворени изкуства“ през изминалото десетилетие.

Съорганизатори на събитието са America for Bulgaria и Община Пловдив. Партньори на фестивала са Обединена Българска Банка, Visa, Absolut, MentorMate България, EVN, Holiday Inn Plovdiv, Imperial Plovdiv Hotel & SPA и др.

Повече информация и подробна тематична програма ще откриете ТУК

Следете и събитието във Facebook

нощ_пловдив

нощ.пловдив.2017

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора