Април
30 събота

Общински фестивал „Магията на Мездра”

сб, Април 30, 2022 -
гр. Мездра, Мездра

Описание

През 2020 г. фестивалът на изкуствата в град Мездра ще се проведе по традиция в началото на май и е ориентиран към децата и младежите на общината. Право на участие в него имат възпитаници на детски градини, училища, читалища, както и младежки групи и индивидуални изпълнители до 29 години.

Фестивалът протича в два дни – първия ден е Ден на изобразителните изкуства, в който участниците работят в две направления: „Рисуване” и  „Моделиране” по дадена тема. Участниците работят в учебните заведения, Център за личностно развитие, АК ”Калето” и читалищата в Общината, като творбите се донасят и предават на организаторите в Сградата на общинска администрация. Пред сградата на Общината (а при лошо време вътре в самата сграда) се открива изложба от фестивалните творби.
Вторият ден е Ден на сценичните изкуства, когато пред жителите и гостите на града се организират концерти с изпълнения на колективи от детски градини от Община Мездра, на колективи от Център за личностно развитие, училищни и читалищни групи и индивидуални участници.
За концертната програма могат да се заявяват участия в три направления: лично литературно творчество (поезия и кратка проза); рецитаторско и театрално майсторство; песенно и танцово изкуство.
През двата фестивални дни младите фотографи от Община Мездра могат да снимат проявите на фестивала и да изпращат своите снимки на общината.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София