Май
13 петък

Общобългарски младежки фолклорен събор „С България в сърцето”

пт, Май 13, 2016 - нд, Май 15, 2016
Каварна, Каварна

Описание

Град Каварна за тринадесета поредна година ще бъде домакин на Общобългарски младежки фолклорен събор „С България в сърцето”. Събитието ще се проведе в рамките на три дни – 13, 14 и 15 май, под мотото „Българският фолклор – най-атрактивната картичка на България”. Основната цел на организаторите е да бъдат представени най-добрите младежки постижения в областта на българския фолклор и неговите разнообразни проявления – песни, танци, инструментални изпълнения, занаяти, театрални форми и др. Участници в събора ще бъдат, както български колективи и индивидуални изпълнители, така и гости от чужбина, занимаващи се с български фолклор. Празникът всяка година се провежда със значимо международно присъствие. В това издание се очаква да се изявят деца и младежи от Украйна, Молдова, Албания, Македония, Сърбия.

Събитието няма конкурсен характер. Всяка вечер ще бъдат провеждани тържествени концерти участие, в които ще вземат, както най – добре представилите се през деня участници, така и изтъкнати изпълнители и ансамбли, разнасящи славата на България по света.

Традиционно и тази година ще бъдат проведени конкурсите „Ревю на народни носии”, надиграване „Кръшна ръченица” и „Мис и Мистър Фолклор 2016”. Това е единственият по мащабите си събор, който обединява българските младежи от целия свят на базата на българския фолклор.

poster_kavarna_20165lvP80DGeNo 7DoqTPDjFeU 345xNfxaYvs h9-EakYVWN8 IlYL3wg3m3Q IMG_52431  za-13-ti-pyt-kavarna-posreshta-sybora-s-bylgariq-v-syrceto-_2820

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София