Май
29 петък

Празник на горнооряховския суджук

пт, Май 29, 2020 - нд, Май 31, 2020
Горна Оряховица, Горна Оряховица

Описание

Де се е чуло и видяло, панаир в чест на суджук да се прави?! За песни и танци да беше, пък то….за суджук някакъв си! Но…той не ми бил какъв да е суджук, а най ми бил горнооряховски…

Ако сте ценители на горнооряховския суджук – това е вашето събитие и непременно трябва да го посетите. Кулинарно шоу и различни състезания, сцена на открито с гостуващи изпълнители, щандове за продажба на вкусния деликатес, временни търговски обекти, забавни игри за родители и деца, фолклорна програма – приятните емоции в дните на панаира са гарантирани за всеки. А когато всичко приключи, остават само добрите спомени, които успешно можем да гарнираме с вкусни и качествени парченца от закупения любим деликатес.

През юни ще се проведе традиционния Празник на горнооряховския суджук тази година. Мястото отново ще бъде парк „Градска градина“. Датите на провеждане на Празника бяха потвърдени на първата работна среща в Общината, която се проведе по инициатива на кмета инж. Добромир Добрев. На срещата присъстваха представители на общинска администрация ангажирани в организацията, както и ръководителите на трите суджукарски фирми „Боби“, „Родопа“ и „Стефанов“, с чиято активна подкрепа се провежда събитието.

И тази година за нашите съграждани и гостите на Празника са предвидили много забавления и изненади. Отново на сцената ще излязат популярни изпълнители и състави, които ще зарадват публиката. Хубавата фолклорна музика, съчетана с уникалния вкус на горнооряховския суджук и доброто настроение са своеобразен празник за всички сетива на нашите гости.

Празникът на горнооряховския суджук ще бъде предшестван от Майските дни на културата. Традиционно месец май е наситен със събития – изложби, театрални постановки, концерти, срещи с известни личности и др. Тази година празничните дни ще преминат под знака на 150-та годишнина от обявяването на Горна Оряховица за град. В празничната програма отново ще се включат популярни български изпълнители.

Празничната програма ще предложи на гостите много музика, кулинарни игри, забавления и изненади. Събитието се организира от Община Горна Оряховица със съдействието на фирмите „Боби”, „Родопа”, „Стефанов” и всяка година се радва на небивал интерес. Статистиката сочи, че общо за всичките си издания, проявата е посетена от над 50 000 души, изядени са близо 10 тона суджук и са изпити около 30 000 литра бира. Миналата година организаторите поставят рекорд с 60- метрова „подкова”.

По време на празника Историческия музей в Горна Оряховица ще бъде отворен за всички, които желаят да разгледат Музея на суджука.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София