Народно читалище “Градина-Върбица 1894“, с. Върбица

Празник на дрипавата баница, с. Върбица

2022Неопределена през
Май
село Върбица (карта)
ВХОД
СВОБОДЕН

Празникът се провежда за четвърта поредна година и има амбицията да предложи над 200 различни баници, богата фолклорна програма и забавления за гостите. В кулинарната надпревара за най-вкусна баница участие ще вземат виртуози-баничари от цялата страна. Пътят до първото място ще бъде дълъг и изключително оспорван, а сред най-интересните предложения от миналите години са несъмнено баниците с риба, тиквички или с луканка.

В  тазгодишното съревнование към опитните “властелини на корите за баница” се очаква да се присъединят и много млади ентусиасти. Очакват се и атрактивни състезания по надяждане с баница и по надпиване с айрян.

Празник на най-българското кулинарно изкушение – баницата събира през май майстори от цяла България в горнооряховското село Върбица, сгушено в Централния балкан.

Кауза на вкусната инициатива е запазването и популяризирането на автентичната българска храна и кулинария. В кулинарната надпревара за най-вкусна баница участие вземат виртуози-баничари от цялата страна. Пътят до първото място е оспорван, като се прави дори баницата с луканка. Раздават се награди в 15 категории.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

Подобни събития
Разгледайте