Октомври
27 събота

Празник на дъбенското зеле

сб, Октомври 27, 2018 - сб, Октомври 27, 2018
площада в село Дъбене, Карлово

Описание

За трета поредна година в карловското село Дъбене ще се проведе традиционният празник на дъбенското зеле. В учебниците по ботаника известният сорт бяло дъбенско зеле е под № 5. Тази година празника съвпада и с празника по случай 120 години от основаването на НЧ „Христо Ботев 1898г.“
От 11:00ч. празника ще започне с история за основаването на читалището и на библиотеката към читалището. Кметът на село Дъбене и кметът на Карлово  ще приветстват гостите и ще бъде открита паметна плоча на основоположника на новата сграда на НЧ „Христо Ботев 1898“ с. Дъбене – Христо Атанасов Бухалов.
Ще бъдат наградени бивши и настоящи председатели, секретари, библиотекари, най- дългогодишен самодеец, най- дългогодишна самодейка и най-възрастен жител на село Дъбене.
В празничната програма ще участват: Колектив за стари градски песни „Зорница“ към НЧ „Христо Ботев 1898“ с. Дъбене; Децата от музикална школа “Карловойс” град Карлово с ръководител Анита Илиева; Женска певческа група към НЧ „Христо Ботев 1898“ с. Дъбене; Децата от целодневна детска градина „Здравец“ в селото, танцовият състав към читалището; Самодейците от Фолклорен ансамбъл „Розова долина“ – Карлово с ръководител Мирослав Василев; оркестър „Марица“ с ръководител Хари Асенов.

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София