Октомври
20 Неделя

Празник на зелето, с. Петърч

нд, Октомври 20, 2019 - нд, Октомври 20, 2019
читалище "Нов живот-1919", с. Петърч, Община Костинброд

Описание

Село Петърч за пореден път ще бъде домакин на станалия вече традиционен “Празник на зелето“, организиран от кметството на селото  и НЧ „Нов живот-1919“. Тържеството започва на площада на селото, където всички жители и гости на Петърч могат да наблюдават и да участват в различни конкурси: за най-голяма зелка, за най-дълъг зелник, за най-атрактивни ястия от зеле, конкурс по рязане на зеле за салата, конкурс за ядене на зелева салата и др.

За доброто  настроение организаторите на кулинарния празник са предвидили богата фолклорна програма, забавни атракции, много награди и забавления.

Село Петърч, община Костинброд, е известно с производството на зеле, а местните жители наричат селището си „Столица на зелето”. Началото на празника на зелето е поставено през 2007 г. с организираното „дамско зелево парти“. От 2008 г. Празникът на зелето се провежда ежегодно, а в кулинарната изложба се представят различни ястия със зеле. На гостите се предлага да дегустират най-дългия зелник и различни специалитетите със зеле.

Още събития

Може би ще посетите
ср, Май 01, 2024
Долината на р. Струма