Празник на картофа – с. Добри дял

201814Нед
/10
с. Добри дял (карта)
ВХОД
СВОБОДЕН

За четвърта година в лясковското село Добри дял ще се състои кулинарен празник. На 14 октомври кулинари от Лясковско, Горнооряховско и Златаришко са поканени да покажат умения и въображение при приготвянето на различни ястия – солени и сладки, от картофи. Поредният Празник на картофа ще започне в 10 ч. в добридялското НЧ „П. Р. Славейков-1903”.

Участващите в кулинарната надпревара ще бъдат оценявани от жури. Докато то опита от всички вкусни картофени предложения, на сцената ще се изявят певчески и танцови формации към местното читалище и пенсионерския клуб, както и гостуващи самодейци. Програмата ще включва също скечове и театрална сценка, информират от Община Лясковец.

Накрая ще бъдат отсъдени награди за най-вкусно ястие от картоф, за картофен десерт, най-добър външен вид на ястие, най-атрактивно участие, както и за най-малък и най-възрастен участник. Конкурсът ще протече анонимно.

Организатори на празника са добридялското читалище „П. Р. Славейков-1903”, Кметството и местният Клуб на пенсионера „Еделвайс”. Той се реализира с подкрепата на Община Лясковец.

Подобни събития
Разгледайте