Октомври
10 събота

Празник на картофа, с. Равногор

сб, Октомври 10, 2020 - сб, Октомври 10, 2020
с. Равногор, Брацигово

Описание

Празник на картофа“ се провежда след прибирането на реколтата и се превърна в традиция. В „Празника на картофа“ се избира най-големият картоф и най-хубавото и вкусно ястие от картофи – не само добре сготвена картофена гозба, но и много добре украсена със зеленчуци с различни цветове. Освен състезателната част в „Празника на картофа“ има и весела част, в която освен музика има много пържени картофи и бира.
Село Равногор се намира на 1350 м над морското равнище в Баташката област в Северозападните Родопи. То е построено върху земята на древните траки, където са разположени много тракийски гробници, сред които се намира и най-голямата куполна гробница в България. Климатът е умерено – континентален, с дълга зима и прохладно лято. Това е най-екологично чистия район на целия Балкански полуостров. Равногор впечатлява със своята красива природа, екологично чиста храна, селски бит. Тук е подходящо място за развиване на различни форми на алтернативен туризъм.
Ще има конкурс за картоф с най-интересна форма, най-голям картоф и най-вкусно ястие приготвено с картофи. По традиция се предвижда и мащабно наличие на пържени картофи

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София