Май
31 Пон

Празник на киселото мляко - отлага се

пн, Май 31, 2021 -
гр. Трън, Трън

Описание

Община Трън и Фондация „Д-р Стамен Григоров“ имат удоволствието да Ви поканят да вземете участие в ежегодния ПРАЗНИК НА МЛЯКОТО, който тази година ще се проведе на 27 юни /събота/ в гр. Трън.

Основният замисъл на този празник е да се даде възможност на посетителите да се докоснат до народната традиция в приготовлението на този емблематичен за българите продукт, както и до произведени на негова основа други млечни продукти и образци от българската национална кухня. За целта поредна година секанят за участие не само фермери и малки производители от региона, но и домашни производители от други региони на България и Сърбия, които използват стари домашни рецепти за производство на заквасени млека и млечни продукти.

За доброто настроение на посетителите на празника е предвидена фолклорна програма. На площада в гр. Трън гостите ще могат да направят снимки за спомен в мини фермата подготвена специално за тях и да се насладят на забавления за цялото семейство, а в Музея на млякото – да премерят знания с приятели, под формата на забавна игра. На този ден без такса вход ще работят Музеят на млякото в с. Студен извор и Музеят на бусинската керамика в с. Бусинци.

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София