Юни
30 сряда

Празник на меда, Козлодуй (през месец юли)

ср, Юни 30, 2021
Р-т Дунав, гр. Козлодуй, Козлодуй

Описание

Заповядайте в дунавския град в двата дни от Празника и посетете традиционното вече изложение на мед и пчелни продукти. Ще опитате мед от различни майстори – пчелари от Козлодуй и региона. Ще се сдобиете с лечебни и козметични изделия на основата на пчелни продукти. Добавена стойност на събитието са изделията от рисувано стъкло, коприна и декупаж; ръчно изработени свещи и бижута; битови тъкани и мартеници.

Празникът на меда е съвместна инициатива на държавното предприятие „Радиоактивни отпадъци“ и дружествата на пчеларите от Козлодуй и региона.

През 2021 година Празникът на меда няма да се състои обичайно – в края на месец февруари, поради епидемиологичната обстановка в страната, ограничителните мерки и във връзка с необходимостта да се осигурява социална дистанция с цел превенция от заразяване с COVID-19.

В стремежа си да не отменя изцяло Празника през тази година ДП РАО планира той да бъде организиран на открито – в чест на св. Прокопий Пчелар, когото традицията почита на 8 юли. В случай, че има благоприятна обстановка за провеждане на събитието, почитателите му ще бъдат информирани своевременно.

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София