Община Трън и Фондация „Д-р Стамен Григоров“

Празник на млякото – Трън

202027Съб
/06
центъра на Трън (карта)
ВХОД
СВОБОДЕН

Община Трън и Фондация „Д-р Стамен Григоров“ организират ежегодния Празник на млякото, който традиционно се провежда в края на юни.

Основният замисъл на този празник е да се даде възможност на посетителите да се докоснат до народната традиция в приготовлението на този емблематичен за българите продукт, както и до произведени на негова основа други млечни продукти и образци от българската национална кухня. За целта тази година каним за участие не само фермери и малки производители от региона, но и домашни производители от други региони на България и Сърбия, които използват стари домашни рецепти за производство на заквасени млека и млечни продукти.

За доброто настроение на посетителите на празника е предвидена фолклорна програма, както и атрактивни изненади, които очакват гостите в Шатрата на науката и Шатрата на занаятите. На разположение на посетителите ще бъдат и Музеят на млякото в с. Студен извор и Музеят на бусинската керамика в с. Бусинци, които на този ден ще работят без такса вход.

Подобни събития
Разгледайте