Юли
01 сряда

Празник на пеперудите - с. Полска Скакавица/ ОТМЕНЕН

ср, Юли 01, 2020 - ср, Юли 01, 2020
Село Полска Скакавица, Кюстендил

Описание

Празникът се отменя, заради въведените противоепидемични мерки в страната!

 

Празникът на пеперудите в с. Полска Скакавица, община Кюстендил, включва в себе си „Карнавал на пеперудите” – конкурс за най-атрактивен костюм на пеперуда и занимателни игри. Предвидени са карнавални атракции – пеперудено дефиле и конкурс за най-атрактивен костюм на пеперуда, викторина с въпроси за пеперудите, спортни игри, разходка по екопътеката край водопада.

Идеята на събитието е да се популяризира един от най-красивите природни феномени по река Струма – Полскоскакавишкият водопад е уникално място и с броя на видовете пеперуди, които пърхат край него. Височината на водопада е около 50 метра, с което се нарежда на трето място в България.

Цялостната идея на събитието е стремеж към осъзнаване ценността на това, което предлага богатата ни природа и как да се научим да я пазим и да се грижим за нея.

В землището на селото се намира Полскоскакавишкия водопад, който е трети по големина в България, с уникални природни дадености и голямо биоразнообразие. В района се срещат около 600 вида нощни пеперуди и 150 вида дневни пеперуди.

 

 

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати