Октомври
01 петък

ПРАЗНИК НА ПЛОДОРОДИЕТО в Кюстендил 2021

пт, Октомври 01, 2021 - пн, Октомври 04, 2021
гр. Кюстендил, площад “Велбъжд”

Описание

ПРАЗНИК НА ПЛОДОРОДИЕТО в Кюстендил 2021 увенчава есента и го заявява отново като град – „Майка на българското овощарство“. Този есенен празник на изобилието е наследство от Първия национален овощарски конкурс. Той се провежда през далечната 1896 година, именно в гр. Кюстендил.  Овощарската традиция на кюстендилския край е жива през всички времена и предавана като опит и култура от поколение на поколение.

ПРАЗНИК НА ПЛОДОРОДИЕТО в Кюстендил 2021 се провежда ежегодно от 2008 година и се организира от Община Кюстендил, съвместно с Институт по земеделие – Кюстендил, който всяка година представя десетки сортове ябълки, отглеждани и култивирани в региона.

Богата художествена програма и красиво аранжирани щандове с плодове и зеленчуци радват посетителите.  Провежда се конкурс за най-красиво аранжиран щанд и най-едра ябълка, в който участие взимат представители на различни неправителствени организации от цялата община. Всяка година кулинарни експерти от страната са специални гости на събитието. Гостите на „Празника на плодородието“ се забавляват в спортни зони и тематични художествени ателиета с аниматори.

Занаятчии и търговци от Кюстендил и региона представят своите художествени произведения, а земеделски производители продават своята чиста и здравословна продукция, директно на потребителите.

 

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook и Instagram!

 

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София