Август
16 Неделя

Празник на пъпеша в село Българево

нд, Август 16, 2015 - нд, Август 16, 2015
Българево, Община Каварна

Описание

В селото с най-дългата брегова ивица от всички населени места по българското крайбрежие за четвърти пореден път ще проведе сладък празник, посветен на пъпеша. На 16 август каварненското село ще събере гости и жители на региона, които ще погледат, ще се повеселят и ще похапнат от вкусния плод, който дава поминък на населението от селището. Празникът  ще бъде съпътстван с вкусна кулинарна изложба, на която сръчни домакини ще демонстрират изделия от пъпеши, а за децата са предвидени множество игри и забавления

Празник на пъпеша ще се проведе на площада в селото, където производители и майстори ще демонстрират карвинг от вкусния плод и различни десерти. Площадът за четвърта поредна година ще бъде украсен с кулинарни произведения от сладкия плод, ще има надпревара за най-голям и най-сладък пъпеш, атрактивен конкурс „Мисис и Мистър пъпеш“.

Българево е известно с пъпешите си в целия регион, като по пазарите в градовете най-търсени са именно пъпешите от селото край морето, заради чудесните им вкусови качества и аромат. По пътя за легендарната Калиакра, всеки има възможност да спре и закупи вкусните пъпеши и дини в селото.

На празника ще бъде определен победител в конкурс „Най-голям пъпеш“, ще бъдат избрани най-млад и най-възрастен производител. Освен музика и настроение, гостите на празника ще могат да опитат вкусните сладки плодове по време на празника. Жителите на селото ще превърнат вкусните българевски пъпеши в произведения на арт и кулинарното изкуство.

Антоанета Титянова

pape61 pape62 pape63

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София