Март
31 събота

Празник на фолклорното изкуство "Като жива вода"

сб, Март 31, 2018 -
местност "Горски кладенец", Суворово

Описание

Вече десет години Община Суворово събира таланти от североизточната част на България, за да сътворят за зрителите Празник на фолклорното изкуство „Като жива вода“. Тази година, деветото издание на събитието ще се проведе в рамките на 2 дни – 30-ти април и 1-ви май в местност „Горски кладенец“.

Събитието има конкурсен характер, а участници могат да са всички таланти в областта на българското народно-песенно, танцово и инструментално изкуство. Специално подбрано, компетентно жури определя победителите и те ще бъдат оповестени до 10 дни след края на празника, като наградите ще бъдат изпращани по пощата. Важно условие е репертоара на участниците да не е изпълняван в някое от предишните издания.

Празника на фолклорното изкуство „Като жива вода“ дава възможност на гости и участници да се потопят в света българския народен фолклор, изпълнен със съвременни послания и древни символи, един магичен свят преливащ от емоции. Основна негова цел е опазването и обогатяването на българската национална култура.

До сега през сцените на Празника на фолклорното изкуство „Като жива вода“ са преминали повече от 3000 участници и събитието се утвърждава като предпочитана дестинация за зрителите и прекрасно място за изява на таланти в областта на българския фолклор.

Повече информация ще откриете тук

Галерия

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати