Юли
31 петък

Празници в Долината на Тракийските царе, Казанлък

пт, Юли 31, 2020 -
Казанлък, Казанлък

Описание

Празниците в Долината на тракийските царе са едни от най-значимите и емблематични празници в Община Казанлък.Три дена  жителите и гостите ще станат свидетели на множество културни събития, ще  се обединят  различните изразни форми на традиционни и съвременни изкуства-музика, танц, изобразително изкуство, фотография и нови технологии, концерти, изложби, спектакли  и др.

Част от програмата са спектакли за уникалното тракийско наследство и цивилизация, в които са вплетени история, тракийско наследство, музика и танци, демонстрация на тракийски бойни умения, светлинно и звуково шоу.

Ревю на тракийско облекло и дегустация на тракийско вино е част от празника. Тракийските одежди – туники, наметки,  сандали са изготвени по исторически находки и описания се представят на открита сцена на пл.”Севтополис”. Виното е съпровождало древните траки през целия им жизнен път. Гостите и  гражданите на Казанлък ще се почерпят с тази свещена напитка.

По време на празниците се изготвя Тракийски стан. Демонстрация на тракийски бойни изкуства пред Тракийската гробница,конна езда, стрелба с лък, и копие,древни ритуали и обреди демонстрират представители на школата „Багатур“, за да възпроизведат по легенди и исторически свидетелства бойните умения на траките.

От  площада в с.Бузовград тръгва екопоход до Мегалита –„Вратата“. Там се организират тракийски ритуали и се провеждат възстановка на тракийски ритуал.

Най-веселите забавления за деца се организират в парка – куклено шоу, фокуси, игри, състезания. В детски работилници ще се изработват  аксесоари, свързани с тракийското изкуство.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора