Фондация "Аполония"

Празници на изкуствата „Аполония“ 2020

202001Вто
/09
06Нед
/09
Амфитеатър - Созопол (карта)
ВХОД
БИЛЕТИ

Празници на изкуствата в „Аполония“ е фестивал, който включва музика, театър, балет, кино, литерартура, архитектура, пластични изкуства и детска програма. От първото издание на фестивала в Созопол през 1984 г. основната му цел е да покаже какво са постигнали родните творци, да подкрепи новите, нестандартни и експериментални решения в областта на съвременните изкуства.

Отново ще се видим, от 1 до 6 септември в Созопол. Но тази 2020 ще е по-различна. Класическите и поп и рок концерти ще бъдат на открито в Амфитеатъра. Литературните представяния също ще бъдат на открито – в двора на Художествената галерия в Стария град. Несъстоялите се столични театрални представления ще бъдат показани за пръв път по необичаен начин. Ще има и панорама на новото българско кино. В пет вечери публиката ще се срещне с любимите си музиканти, актьори, режисьори, писатели.

В този сложен период за оцеляване на българската култура, ние от Аполония продължаваме да подкрепяме българските творци, които повече от всякога имат нужда от сцена и публика. И аплодисменти.

Очакваме Ви!

 

 

Подобни събития
Разгледайте