Септември
01 вторник

Празници на изкуствата "Аполония" 2020

вт, Септември 01, 2020 - нд, Септември 06, 2020
Амфитеатър - Созопол, Созопол

Описание

Празници на изкуствата в „Аполония“ е фестивал, който включва музика, театър, балет, кино, литерартура, архитектура, пластични изкуства и детска програма. От първото издание на фестивала в Созопол през 1984 г. основната му цел е да покаже какво са постигнали родните творци, да подкрепи новите, нестандартни и експериментални решения в областта на съвременните изкуства.

Отново ще се видим, от 1 до 6 септември в Созопол. Но тази 2020 ще е по-различна. Класическите и поп и рок концерти ще бъдат на открито в Амфитеатъра. Литературните представяния също ще бъдат на открито – в двора на Художествената галерия в Стария град. Несъстоялите се столични театрални представления ще бъдат показани за пръв път по необичаен начин. Ще има и панорама на новото българско кино. В пет вечери публиката ще се срещне с любимите си музиканти, актьори, режисьори, писатели.

В този сложен период за оцеляване на българската култура, ние от Аполония продължаваме да подкрепяме българските творци, които повече от всякога имат нужда от сцена и публика. И аплодисменти.

Очакваме Ви!

 

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора