Юли
31 Неделя

Празници на изкуствата "Аполония" 2021

нд, Юли 31, 2022 -
Амфитеатър - Созопол, Созопол

Описание

Празници на изкуствата в „Аполония“ е фестивал, който включва музика, театър, балет, кино, литерартура, архитектура, пластични изкуства и детска програма. От първото издание на фестивала в Созопол през 1984 г. основната му цел е да покаже какво са постигнали родните творци, да подкрепи новите, нестандартни и експериментални решения в областта на съвременните изкуства.

Празниците на изкуствата Аполония тази година започват на 30.08 от 20.30 ч .в Амфитеатъра в Созопол. Световноизвестният Камерен ансамбъл Софийски солисти ще открие фестивала под диригентството на Пламен Джуров, със солист младата цигуларка Лия Петрова. Публиката ще се наслади на разнообразната програма, която включва творби от Телеман, Масне, Холст, Сен – Санс, Барток.

Нямаме търпение да се срещнем отново и да се насладим заедно на топлите вечери, красивата музика, докосващите филми и да потънем в очарованието на изкуството. След трудните моменти по време на извънредното положение, сме сигурни, че имате нужда от прегръдката на нашата артистична програма, подбрана специално за вас.

 

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София