Юли
01 събота

Приключенски игри във Велико Търново

сб, Юли 01, 2017 - пн, Юли 31, 2017
Улиците на гр.Велико Търново, Велико Търново

Описание

Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ предизвиква това лято любителите на Велико Търново с новия си продукт – Приключенски игри. Това са интерактивни познавателни игри, популяризиращи туристическите обекти и маршрути в старата столица по необичаен, атрактивен и забавен начин. Принципа е като в компютърните игри, но в случая са на живо из улиците на града.

С помоща на мистериозни инструкции, участниците ще трябва да се ориентират и да стигнат до финала. Преминавайки през забавни изпитания те ще имат възможността да научат любопитни факти за обектите по пътя си. Целта е по един различен и увлекателен начин да се усвои информация по време на обиколката, която иначе е предавана чрез екскурзоводска беседа.

„Средновековни криминални загадки – Тайната на 9-те ключа“ – това е първата игра и ще бъде на крепостта Царевец. Ще се провежда всеки уикенд от 11:00 до 17:00ч. Разгадавайки различни загадки, участниците ще научат всичко за крепостта и ще разкрият какви тайни крие Царевец в недрата си. Билетите за играта ще се предлагат през уикендите на площад „Цар Асен I“ пред крепостта Царевец.

„Търновски легенди“ – следващата игра, която стартира през юли. Този път участниците ще се впуснат във възрожденската част на Търново. Историите в играта са увлекателни, а ще разкрият и по някоя тайна, която дори старите търновци незнаят.

Повече информация може да получите на интернет страницата на Туристически информационен център на Велико Търново.
е-mail: office@velikoturnovo.info; тел.: 062 / 622 148 или 062 / 600 768

1234

 

Още събития

Може би ще посетите