Юни
25 петък

Първи Софийски фестивал на Музикалния театър

пт, Юни 25, 2021 - сб, Юли 10, 2021
София, Парк „Военна академия”

Описание

От 25 юни започва чисто нов летен фестивал в Парка на Военната академия. На мястото на традиционния Опера в парка ще бъде открит първият Софийски фестивал на Музикалния театър. Акцент в първото издание са мюзикълът и съвременният балет.

Фестивалът ще бъде открит с концерта-спектакъл „Една вечер с хитовете на Бродуей“ с популярни мелодии от мюзикълите „Кабаре“, „Котки“, „Чикаго“, „Фантомът на операта“, „Мис Сайгон“, „Сънсет булевард“, „Исус Христос суперзвезда“, „Магьосникът от Оз“. Голяма част от тях са поставени за първи път у нас на сцената на Музикалния театър.

Във втората вечер на фестивала – на 26 юни, ще бъде показан хитовият мюзикъл „Клетниците“ на Софийската опера и балет. Той ще се играе на сцената на операта с начало 19 часа. Ансамбловата мощ и емоционалните внушения са марката на спектакъла „Клетниците“ в режисьорската версия на Пламен Карталов.

На 27 юни гостува Държавна опера – Стара Загора с три балетни миниатюри – „Танц при изгрев слънце”, „Лотос”,„Следващият”. Хореографи са Силвия Томова, Алесандра Скаламбрино (Италия) и Христиан Бакалов.

Първото издание на Софийския фестивал на музикалния театър ще бъде закрито на 10 юли с екстравагантния спектакъл Carmen Collection на Балет „Арабеск” – най-старата и утвърдена трупа за съвременен балет у нас. Спектакълът – дело на хореографа Боряна Сечанова с музиката на Петър Дундаков – се заиграва с клишетата на днешния ден – модния подиум и чалга-културата.

Всички спектакли от програмата на Софийския фестивал на музикалния театър, които ще се играят в Парк „Военна академия”, са с начало 20 часа. С изключение на билетите за мюзикъла „Клетниците” на 26 юни, билетите за който се продават на касата в Софийската опера, за всички останали спектакли на фестивала билети се продават онлайн през сайта на Музикалния театър https://tickets.musictheatre.bg/home/calendar/2021-06, на касата на театъра (тел. 02/ 943 19 79), а в деня на представлението – два часа преди началото – на касата на Парк „Военна академия”.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора