Октомври
15 събота

Пътуващ фестивал „Улицата“, 15 октомври 2022

сб, Октомври 15, 2022 - сб, Октомври 15, 2022
централната пешеходна улица Севлиево, Севлиево

Описание

Пътуващият фестивал „Улицата“ отново ще гостува в Севлиево по време на празника на тиквата. Мимове, клоуни, фокусници и актьори ще изпълнят града, а най-любопитните сред гостите ще се  докоснат  до загадките на руните и гледането на карти „Таро“, до театралното изкуство, грънчарството и рисуването върху вода.

Пътуващ фестивал “Улицата“ ще изпълни пространството на централната пешеходна улица на 15 октомври в рамките на “Празници на Севлиево”. От 12:00 до 18:00 часа жителите и гостите на града ще могат да се насладят на тяхното изкуство и да научат повече за него в пряк досег с хората, които умело владеят “Улицата” – събитие, обединяващо местни и гостуващи артисти, представящи своето изкуство и практики под открито небе, в които посетителите могат да бъдат и участници.

На 15 октомври (събота) в 12:00 часа програмата на фестивала ще открие режисьорът Тодор Янкулова и неговата детска театрална натрупа от София. Спектакълът „ Сънчовци “ ще ни разсъни, допре, разчувства и въодушеви. Той е ориентиран не единствено към детската публика, само че и към всеки, запазил будно детето в себе си.
Любимата за разходки и шерване на време с другари пешеходна улица в Севлиево ще бъде отворена за всеки искащ да се забавлява чак до 18:00 часа. На нея комфортно ще се разположат прелюбопитни и занимателни ателиета – за направа на оранжеви цветя, оранжеви облекла и аксесоари за огромни и дребни дизайнери, тиквени фенери, несъмнено – оранжеви.
Ще видите как се рисува с къна и върху коприна, ще можете да се порадвате на майсторството на илюзионисти и на гения на артисти, музиканти, актьори, кукловоди.

В рамките на фестивала ще се реализира и фермерски пазар „От БГ“, с продукти от регистрирани земеделски производители. На него посетителите ще намерят домашни млечни и месни продукти, масло от бял трън, масло от орех, пчелни продукти и био храни. Фермерският пазар е с начален час 11:00 ч.  и на 15 октомври ще очаква своите посетители до 18:00 ч. в част от пространството на пешеходната зона в центъра на града.

Какво още ви чака на „ Улицата “ ще разберете на 15 октомври.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София