Септември
30 четвъртък

Пътуващ фестивал „Улицата“

чт, Септември 30, 2021 -
централната пешеходна улица Севлиево, Севлиево

Описание

Пътуващият фестивал „Улицата“ отново ще гостува в Севлиево по време на XV празник на тиквата. Мимове, клоуни, фокусници и актьори ще изпълнят града, а най-любопитните сред гостите ще се  докоснат  до загадките на руните и гледането на карти „Таро“, до театралното изкуство, грънчарството и рисуването върху вода.

Пътуващ фестивал “Улицата“ ще изпълни пространството на централната пешеходна улица на 10 октомври в рамките на “Празници на Севлиево”. От 13:00 до 18:00 часа жителите и гостите на града ще могат да се насладят на тяхното изкуство и да научат повече за него в пряк досег с хората, които умело владеят “Улицата” – събитие, обединяващо местни и гостуващи артисти, представящи своето изкуство и практики под открито небе, в които посетителите могат да бъдат и участници.

В рамките на фестивала ще се реализира и фермерски пазар „От БГ“,

с продукти от регистрирани земеделски производители. На него посетителите ще намерят домашни млечни и месни продукти, масло от бял трън, масло от орех , пчелни продукти и био храни. Фермерският пазар е с начален час 11:00 ч.  и на 10 октомври ще очаква своите посетители до 18:00 ч. в част от пространството на пешеходната зона в центъра на града.

Начало

на пътуващия фестивал „Улицата“ ще даде

балоненото шоу „Слон като балон“,  

в което и малки и големи ще се забавляват. Уличните артисти  от  SoulMade Theatre Company ще зарадват всички с танцовото шоу на своите кукли и няма да оставят посетителите равнодушни. От 17:00 ч. най- малките и техните родители ще могат  да се потопят в магията на

кукленото представление „Патиланци“.

През целия следобед от 13:00 ч. до 18:00 ч. различни ателиета с познавателен, творчески и забавен характер ще очакват посетителите на фестивала. Клоуни, мимове, улични музиканти, рисуване върху коприна, работилнички за грънчарство, тъкане, плетене са малка част от забавленията, които ще намерите на пътуващия фестивал „Улицата“.

Когато дойде време за празници, улицата се изпълва с хора, споделящи емоции. Затова и пътуващият фестивал “Улицата” има за цел да “сподели” с хората емоции, вдъхновение и нови преживявания. Обединяващ елемент на фестивала е изкуството във всичките му форми.

Животът е пътуване, а улицата е мястото да се срещнем, убедени са организаторите на фестивала.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София