Септември
27 Неделя

Ратха Ятра 2020 - Фестивал с колесница

нд, Септември 27, 2020 - нд, Септември 27, 2020
Лятна Сцена Борисова Градина, София

Описание

Ратха Ятра е фестивал на духовното единство и любов! Традицията на празника се корени в древна Индия и през последните петдесет години достига до сърцата на милиони хора по целия свят, отправяйки универсално послание за мир, единство и чиста любов.

Имаме щастието да ви поканим на 25-тото издание на фестивала в София, което ще отбележим в скромен вид заради сложната епидемиологична обстановка. Фестивалът ще се проведе на Лятната сцена в парк „Борисова Градина”, на 27-ми септември 2020 година (неделя) от 11:00 до 20:30 часа. Заповядайте, за да се докоснете до древни традиции и съвременни забавления – входът е свободен!

ДНЕВНА ПРОГРАМА: 11:00 – 20:30 ч.
– Щанд с ведическа вегетарианска кухня;
– Щанд с книги за духовно и личностно развитие;
– Фестивални сувенири и съвременно изкуство;
– Детски кът;
– Астрология.

ТРАДИЦИОННО ШЕСТВИЕ: 15:30 – 18:30 ч.
Сърцето на фестивала е пъстрото шествие с колесницата на Бог Джаганнатха, представляваща “храм на колела”. В съпровода на музика, възпяване на мантри и много танци, красивият парад ще озари съботния следобяд, тръгвайки от китните алеи на Борисова градина и минавайки през основните пешеходни зони на града, включително ул. “Граф Игнатиев” и бул. “Витоша”.

СЦЕНИЧНА ПРОГРАМА: 18:30 – 20:30 ч.
Вечерта ще завърши с артистична сценична програма, която ще събере изпълнители на традиционни и модерни изкуства, носещи духа на Индия:
– Киртан концерт;
– Философия;
– Изкуство;
– Мантра рок.

ВАЖНО! Във връзка със сложната епидемиологична обстановка, както и спрямо наредбите на Министерството на Здравеопазването на Република България, на обекта са предприети всички мерки за ограничаване разпространението на КОВИД 19.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора