Общество за Кришна Съзнание

Ратха Ятра 2020 – Фестивал с колесница

Ратха Ятра е фестивал на духовното единство и любов! Традицията на празника се корени в древна Индия и през последните петдесет години достига до сърцата на милиони хора по целия свят, отправяйки универсално послание за мир, единство и чиста любов.

Имаме щастието да ви поканим на 25-тото издание на фестивала в София, което ще отбележим в скромен вид заради сложната епидемиологична обстановка. Фестивалът ще се проведе на Лятната сцена в парк „Борисова Градина”, на 27-ми септември 2020 година (неделя) от 11:00 до 20:30 часа. Заповядайте, за да се докоснете до древни традиции и съвременни забавления – входът е свободен!

ДНЕВНА ПРОГРАМА: 11:00 – 20:30 ч.
– Щанд с ведическа вегетарианска кухня;
– Щанд с книги за духовно и личностно развитие;
– Фестивални сувенири и съвременно изкуство;
– Детски кът;
– Астрология.

ТРАДИЦИОННО ШЕСТВИЕ: 15:30 – 18:30 ч.
Сърцето на фестивала е пъстрото шествие с колесницата на Бог Джаганнатха, представляваща “храм на колела”. В съпровода на музика, възпяване на мантри и много танци, красивият парад ще озари съботния следобяд, тръгвайки от китните алеи на Борисова градина и минавайки през основните пешеходни зони на града, включително ул. “Граф Игнатиев” и бул. “Витоша”.

СЦЕНИЧНА ПРОГРАМА: 18:30 – 20:30 ч.
Вечерта ще завърши с артистична сценична програма, която ще събере изпълнители на традиционни и модерни изкуства, носещи духа на Индия:
– Киртан концерт;
– Философия;
– Изкуство;
– Мантра рок.

ВАЖНО! Във връзка със сложната епидемиологична обстановка, както и спрямо наредбите на Министерството на Здравеопазването на Република България, на обекта са предприети всички мерки за ограничаване разпространението на КОВИД 19.

Подобни събития
Разгледайте