Септември
17 Неделя

Ратха Ятра 2017 - фестивал с колесница

нд, Септември 17, 2017 - нд, Септември 17, 2017
Лятна сцена в Борисова градина, гр.София, Столична

Описание

На 17-ти септември 2017г., на Лятна сцена в Борисова градина, ще се проведе 22-то издание на фестивала на любовта и радостта – „Ратха Ятра 2017“. Организатор на събитието е Общество за Кришна съзнание – България.

Фестивалът е един от най-старите в света, както и един от най-големите духовни празници в Индия. В деня на Фестивала “Ратха Ятра”, колесница, във формата на величествен храм, разхожда усмихнатия Бог Джаганатха (Господаря на вселената), за да даде благословията си на всеки. В България събитието се провежда от 1996г.

ПРОГРАМА:

11:00 – 15:00ч. – Класове по йога и индийски танци, работилница по къна, апликиране, рисуване, писане на санскрит, обличане в сари и други забави;

15:00 – 17:00ч. – Пъстро шествие с колесница, музикален съпровод и много танци. Шествието ще мине из алеите на Борисова градина;

17:30 – 21:00ч. – Културна програма с артисти от различни жанрове – традиционни индийски танци и модерен балет, мантра рок, йога демонстрации, киртан и огнено шоу.

В рамките на фестивала ще има тематични шатри: фестивална кухня, ведическа кухня, фото кът, рисуване с къна, книги, творилница за деца, индийски базар. А ето и кои са звездите на “Ратха Ятра 2017“:
Nataraja dance school (BG)
Samadhi dance Company (NL)
Kirtan Raga (BG)
Sacred Sound Band ( MK)
Vraja Krishna (SA)
Ива Благоева (BG)
R&G ( BG)
Фахрадин Фахрадинов – водещ
За повече информация следете събитието във Facebook

 

ратха_ятра

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати