Март
31 сряда

XVI Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“

ср, Март 31, 2021 -
Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище, Панагюрище

Описание

Националният  фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие 2016” се провежда през април  в Театър Дом – паметник  – Панагюрище. XVI-тото издание е посветено на знакови годишнини от избухването на Априлското въстание и от рождението на Райна Княгиня. Събитието има конкурсен характер, а негови организатори са Община Панагюрище, Обединен детски комплекс  и инициативен комитет. Като своя цел конкурса дефинира разпалването на родолюбиви чувства, издигане на националното самочувствие и самосъзнание, популяризиране на българската песен с патриотична насоченост, както и откриване и изява на млади таланти в певческото изпълнителско изкуство.

Участници във фестивала могат да бъдат индивидуални изпълнители, дуети и певчески формации до 15 души, разделени в три възрастови групи:

I група – І – ІV клас;

II група –V-VІІІ клас;

III група – ІХ – ХІІ клас.

В програмата на конкурса индивидуалните изпълнители и вокалните формации участват с две песни, като първата  задължително трябва да бъде  с патриотична насоченост (за родината, за семейството, за родната природа), а втората – патриотична или забавна. Всяка песен трябва да бъде с времетраене до 3 минути.

Младите таланти ще бъдат оценявани от професионално и детско жури.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора