Май
13 четвъртък

Световна купа по фолклор - Велико Търново

чт, Май 13, 2021 - нд, Май 23, 2021
Велико Търново, Велико Търново

Описание

Журито на World Cup of Folklore™ – Veliko Tarnovo, Bulgaria използва оценителната система на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – EAFF и Световната Асоциация на Фолклорните Фестивали – WAFF.

Оценките на колективите, явили се в конкурсната програма на World Cup of Folklore™ – Veliko Tarnovo 2020, Bulgaria, са валидни за класиране в Световната ранг листа /World rank list of folklore/.

Участниците в Шампионата ще могат да вземат участие в Световна Купа по фолклор, България срещу заплатена такса за участие.

World Cup of Folklore™ – Veliko Tarnovo, Bulgaria се провежда в рамките на Музикалните празници “Евро фолк“.

Музикалните празници “Евро фолк” се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF в различни европейски градове. Основно събитие на Музикални празници “Евро фолк” е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства – Старопланински събор “Балкан фолк” в България. В него ежегодно участват от 7 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори. Внимание заслужават и фестивалите в Санкт Петербург, Лондон, Париж, Рим, Прага, Будапеща, Несебър, Виена, Охрид, Краков, Барселона и др. Характерна особеност на Музикалните празници “Евро фолк” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 20 кабелни и сателитни телевизии, както и по Световната интернет телевизия „EuroFolkTV“ на адрес tv.eurofolk.com .

С тези дейности се изпълнява основната цел на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – EAFF за популяризиране на традиционните народни изкуства чрез огромните възможности на масмедиите. Запазването на многообразието на основните традиционни ценности и идентичността на различните националности, е гаранция за еволюцията на човечеството.

По време на участието на колектива в шампионата организаторите могат да го поканят да вземе участие в общи събития – Официално откриване, Официално закриване, дефиле, коктейл и други.

Още събития

Може би ще посетите