Юли
24 сряда

СвобоДен фестивАл на БезвРемието 2019

ср, Юли 24, 2019 - пн, Юли 29, 2019
Смоличански водопад Света Ана - с. Смоличано, Невестино

Описание

СвобоДен фестивАл на БезвРемието се провежда за ПЕТА поредна година. Случва се почивните дни след 25 юли. Избрали сме тази дата за отправна точка, тъй като тогава според календара на древните маи е ден на свобода, творчество, безвремие, ден извън времето, а от 26 юли според техния календар започва новата година. Каним ви да посрещнем новата година заЕдно.

Свободният фестивал има за цел да покаже, че един алтернативен свят е възможен, да подкрепи творческия потенциал на хората със свободен дух и да ги свърже един с друг.

Фестивалът се случва, благодарение на доброТворчество.. За случването на фестивала са отговорни единствено доброТворци. Не се ползва финансиране, няма спонсори, няма входна такса, за никого няма финансови печалби. Сътворяваме го всички ЗаЕдно – с ДАР и любов от хората за хората.

Колективното участие и обединение е нашата движеща сила, разчитаме на самоорганизация и доброТворчество. Всеки, който споделя нашата идея за свободен фестивал и иска да се включи, е добре дошъл. Самоорганизираме се, защото сме осъзнали, че самоуправлението е пътят към свободата.

Елате да се насладим на Безвремието, да създадем нови приятелства и да оставим дълготрайни спомени!

МУЗИКА
Каним всички изпълнители, които са участвали в „Безвремието“ предишните години. Ще се радваме да бъдем отново свободни заедно.

Добре дошли са и всички групи и изпълнители, които правят качествена авторска музика. Ако искате да се включите пишете съобщение на страницата. /Уточняваме, че тъй като фестивалът е без финансиране няма да успеем да заплатим хонорар или пътните разходи на всички изпълнители./

Не се допускат единствено изпълнения с текст, който пропагандира омраза към различията.

ЛЕКЦИИ, РАБОТИЛНИЦИ
Имате способности, които бихте искали да споделите с други свободно мислещи хора? Включете се в програмата на феста с лекция, работилница или нещо друго. Добре дошли са всички творци, водачи на духовни практики, алтернативни учения и т.н. всичко, което би било полезно за другите и за света.

ПРЕСТОЙ
Нощуване на палатки. Ще бъде обособен палатков лагер. Всеки сам си носи палатката и багажа за къмпинга. В близост може да се търсят и къщи за гости.

ХРАНА
Храната и напитките ще се носят от ВСИЧКИ и ще се готви в общата кухня. Носете трайна пакетирана храна, подправки, олио, брашно, хляб, зеленчуци и каквото още прецените. Ще има каса с дарения, от които ще се пазарува за зареждане на кухнятa през трите дни на фестивала.
Свободната кухня набира доброТворци.
Приготвената свободна храна ще бъде без животински продукти, за да може всеки да опита от нея. Разбира се, който държи на друг тип храна може да си я приготви сам на обособените за тази цел места.

НОСЕТЕ СИ ПРИБОРИ – лъжица, вилица, канче и купичка /избягваме консумацията на пластмасови прибори за еднократна употреба. Боклукът също се прибира в раницата или на тръгване може да се помага с по някой чувал.

СТАНИ ЧАСТ ОТ ОРГАНИЗАЦИЯТА
Всеки е поканен да участва и да допринесе с каквото може за фестивала. Ако желаете да се включите в работните групи или да участвате с работилница или лекция, пишете съобщение на страницата.

Елате като гост, станете организатор!

Всеки е отговорен за по-доброто случване на безвремието, защото фестивалът се прави от хората за хората.

БЕЗВРЕМИЕВИ НЕ-ПРАВИЛА
1. Уважавай природата
2. Уважавай себе си
3. Уважавай другите
4. Ако не желаеш да оставиш кучето си вкъщи – то тогава се грижи за него
5. Не паркирай като идиот
6. Ти си отговорен за своята и на другите безопасността:
– ако видиш нещо лошо да се случва: насилие, агресия или нещо друго, не се замисляй да се намесиш и да помогнеш.
7. Не повреждай, не кради, а напротив – грижи се за апаратурата.
8. Разпространи своята съпричастност
9. Носи си усмивката, раздавай позитивна енергия и доброто ти настроение.
10. ПОМНИ: ТИ СИ ФЕСТИВАЛЪТ.

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София