Юни
30 сряда

Празник на меда и пчеларството „Медена седянка по еленски“, Елена

ср, Юни 30, 2021 -
площад „Христо Ботев“, Елена

Описание

За поредна година в китното балканско градче се организира Празник на меда под името „Медена седянка по еленски“, който ще се проведе през юли. Събитието ще се състои на площад „Христо Ботев“.

Празникът на еленския мед и пчеларството събира не само почитатели на божествения еликсир от Балкана, но и любители на фолклора. От близки и далечни градове пристигат танцьори за надиграването „Да се хванем за ръце и да тропнем ний хорце“. Градският мегдан прелива от изобилие, пъстрота и веселие. Местни производители опъват шатри и подреждат от всичко, което дават трудолюбивите пчели. Занаятчиите предлагат не само хубава стока, но и помагат с полезни съвети. Организаторите – община Елена, местното сдружение „Пчела“, Сдружението за биологично пчеларство и народно читалище „Напредък – Елена – 1863“ се стараят и на млади, и на стари да е сладко, забавно и благо на сърцата.

Медената седянка не минава без дегустации на мед, различни състезания и сладки раздумки за пчелите, а за децата винаги има подготвени весели работилнички, където да творят.

В празника ежегодно участват самодейци от общинските читалища, индивидуални изпълнители, певчески групи и танцови формации. На площада ще бъдат разположени отделни кътове на местни производители и гости, дошли да представят продукцията си. Посетителите ще могат да научат интересни факти за меда и пчелите. Ще има демонстрации на пчеларски техники, научнопрактически семинар и разбира се дегустации на медено-сладки изкушения. За децата ще има обособен специален кът, в който те ще творят и ще се забавляват с разнообразни игри. Най-различни изненада очакват малки и големи. Домакините ще се погрижат за доброто настроение на всеки, дошъл на празника.

Още събития

Може би ще посетите