Септември
04 сряда

Фективал "Сливи, но не за смет", София

ср, Септември 04, 2019 - ср, Септември 04, 2019
Министерството на земеделието, София

Описание

Септември е вече… и няма начин да не ухае на сини сливи на нашия Фермерски фестивал! Вкусът на наближаващата есен. На демонстрацията ни в 12 часа ще ви покажем различни вкуснотии със сини сливи. Наш специален гост ще е Петър Петров от Бяла, Русенско.
Ще е и интересно и вкусно! И разбира се, ще имаме изненади. Това събитие на Фермерския фестивал се провежда по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия.
Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, отгледани върху дъбови, трупи, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.
Фестивалът на „Произведено във фермата“ се организира от Еконмедия и Фондацията за биологично земеделие Биоселена всяка сряда от 10,00 Министерството на земеделието.

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София