Декември
11 вторник

Софийски международен литературен фестивал

вт, Декември 11, 2018 - нд, Декември 16, 2018
Мраморно фоайе на НДК, София, Столична

Описание

Над 80 са участниците в тазгодишното издание на най-голямото литературно събитие в София. Тази година чуждестранната програма на фестивала ще е посветена изцяло на немскоезичната литература. Участници ще бъдат някои от най-известните писатели и поети в съвременната литература на Германия, Австрия, Швейцария и Лихтенщайн.

В средата на декември се провежда шестото издание на най-голямото литературно събитие в столицата. Досега в Софийският международен литературен фестивал са участвали близо 200 писатели и поети от 24 държави. Форумът събира на едно място български и световни автори и създава пространство за среща на литературите, на големите и малките езици, на културите на различните държави.

Основната структурна линия на шестия „Софийски международен литературен фестивал“ са темите и тенденциите на немскоезичната литература, които ще бъдат вписани в цялата програма на Фестивала. По същото време, традиционно се провежда Софийският международен панаир на книгата. 46-ото издание ще премине под мотото: „Четири страни – един език“, посветено на немскоезичните държави Австрия, Германия, Лихтенщайн и Швейцария, които тази година ще бъдат Почетни гости на събитието.

Международната програма на СМЛФ 2018

 Политическата, социалната, аналитичната и ангажираната литература ще имат обединяващ характер за тазгодишната чуждестранна програма на Литературния фестивал, посветена изцяло на немскоезичната съвременна литература.

Сред гостите на това издание ще бъде известният австрийски писател и есеист Роберт Менасе, писателят Кристоф Хайн, швейцарските твореци Лукас Берфус и Йонас Люшер, германският автор Шерко Фатах и други.

Събитията са част от Културния календар на Столична община за 2018 г.

Кураторската програма на фестивала включва срещи с писатели, дискусии и детска програма. Тази година събитията ще се разширят с още три нови формата: Бързи литературни срещи, Софийски международен литературен фестивал представя и Тайно поетическо четене. На сцената на Литературния фестивал ще бъдат експонирани и две изложби: „Бухшмук“ – с илюстрации по сюжети от немскоезични автори и селекция арт книги. В своята шеста година форумът ще включва 40 събития.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора