Май
11 четвъртък

Софийски фестивал на науката

чт, Май 11, 2017 - нд, Май 14, 2017
София Тех Парк, бул. Цариградско шосе №111Б

Описание

Ежегодният Софийски фестивал на науката тази година ще се проведе на ново за него място – столичния София Тех Парк. Датите за седмото издание на събитието са 11-14 май 2017г. Негови създатели са Британски съвет и Форум Демокрит, под патронажа на Министерството на образованието и науката през 2011г.

Организаторите са подготвили специални образователно-забавни събития за младата публика. Обяснения на теми от учебния материал по Химия, Физика, Биология, Математика и География ще бъдат представени по атрактивен начин. Училищните събития са със свободен вход, но е необходима предварителна резервация от преподавател. Желаещите неучащи също трябва да си вземат пропуск, за да имат резервирано място. Само някои събития са с билети /както е указано в програмата/ и те ще са на цена от 5лв. или 4лв. за пенсионери. Достъпът до шатрите с експерименти около театъра и изложбите също ще е свободен.

Ето и някои от гостите тази година:

Иновации и Наукапроф. Даниел Шехтман, Израел – лауреат на Нобеловата награда по химия за 2011 година. Израелският учен е отличен за откриването на квазикристалите.

BIG DATAТимандра Харкнес, Обединено кралство – презентатор, писател и комик. Тя ще ни обясни какво се крие зад Big Data и какво можем да научим, без да има нужда да сме програмисти.

Гравитационни Вълнипроф. Алисия Синтес, Испания – изследовател в научната колаборация LIGO, чийто детектори уловиха гравитационни вълни на 14 септември 2015г.

Училищна програма 11 май /четвъртък/

Училищна програма 12 май /петък/

sofiyski-fest-na-naukata-2017

INDEX14292515521chemistry-peels

[ File # csp13303501, License # 2721941 ] Licensed through http://www.canstockphoto.com in accordance with the End User License Agreement (http://www.canstockphoto.com/legal.php) (c) Can Stock Photo Inc. / HaywireMedia

sofia-science-festival-apple-segment   ssf-maths-workshop

 

 

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати