Септември
26 събота

Софийски фестивал на науката 2020

сб, Септември 26, 2020 - нд, Септември 27, 2020
София Тех Парк, София

Описание

За десети пореден път Британски съвет България организира Софийски фестивал на науката, който се провежда под патронажа на Министерство на образованието и науката и е част от Календара на културните събития на Столична община.

Както всяка година една от главните цели на фестивала е да се представят по впечатляващ начин българската наука, българските учени и техните постижения. Фестивалът цели също и да представя пред аудитория от неспециалисти теми от областта на точните и природните науки (математика, физика, химия, биология, медицина, науки за Земята, инженерни науки, техника и технологии) и да популяризира научно съдържание на достъпен език пред широка публика.

За играта на гени и как да остаряваме по-бавно? Кои са митовете и кои са истините в храненето? Какви са предизвикателствата пред изкуствения интелект? Какво общо имат физиката и музиката?

В десетото юбилейно издание на Софийския фестивал на науката ще дадем отговори на тези и още много други въпроси по любопитни научни теми от различни области. Под мотото „Отдалечени, но по-близо“ и тази година, въпреки всички премеждия събираме отново български и международни учени, за да ви представим чудесата на света, в който живеем.

Елате със своите приятели, деца и близки в София Тех Парк на 26 и 27 септември (събота и неделя), за да научите за:

– бъдещето на медицината, включително генната редакция, стареенето, биологичните рискове и как да се подготвим за тях;

– големите катаклизми в Космоса, за вулканите и замръзналите луни и можем ли да се превърнем в бипланетарни същества;

– как да опазим нашата планета като потребяваме по-малко;

– значимите научни годишнини: 100 години от рождението на Розалинд Франклин, Рей Бредбъри и Айзък Азимов, 90 години от откриването на планетата Плутон, 30 години от изстрелването на телескопа Хъбъл

Повечето събития за безплатни, а само малка част са на символична цена от 5 лева.

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати