Британски съвет България, Министерство на образованието

Софийски фестивал на науката

2021Неопределена през
Май
Британски съвет, София (карта)

За десети пореден път Британски съвет България организира Софийски фестивал на науката, който се провежда под патронажа на Министерство на образованието и науката и е част от Календара на културните събития на Столична община.

Както всяка година една от главните цели на фестивала е да се представят по впечатляващ начин българската наука, българските учени и техните постижения. Фестивалът цели също и да представя пред аудитория от неспециалисти теми от областта на точните и природните науки (математика, физика, химия, биология, медицина, науки за Земята, инженерни науки, техника и технологии) и да популяризира научно съдържание на достъпен език пред широка публика.

99% от възрастната аудитория на фестивала е със завършено висше образование или в момента го придобива. 48% учат, работят или са заинтересовани от сферата на бизнеса и информационните технологии. Над 50% от посетителите на фестивала се интересуват от използването на науката в областите на здравеопазването, образованието и комуникациите.

Програмата за училищните посещения на десетото издание на Софийски фестивал на науката през май 2020 г. е вече отворена за резервации!

Очакват ви много любопитни научни теми, подходящи за всички деца от 1 до 12 клас, и техните предподаватели.

Забавните и образователни събития за училищни групи са създадени специално за по-млада публика и предлагат атрактивни обяснения на теми от учебния материал по Математика, Физика, Химия, Биология и География.

Всички училищни събития са безплатни, но е необходимо да се направи предварителна резервация от преподавател.

Подобни събития
Разгледайте