Април
30 събота

Софийски фестивал на науката

сб, Април 30, 2022 -
Sofia Tech Park, София

Описание

Софийски фестивал на науката –  десетото издание се организира от Британски съвет България. От вируси и ваксини, през фалшиви новини и психология на самотата, Големия взрив и молекулните машини, до прераждането на отпадъците и екологията. Много от темите са посветени на Конференцията на ООН за климатичните промени. Фестивалът включва и спешните мерки, които трябва да предприемем, за да избегнем климатична катастрофа.
Заедно с фестивалните партньори събираме изключителна плеяда от учени от България и 12 страни по света, сред които водещи световни експерти. По традиция специално представяме и успешни жени учени. Реалността, пред която човечеството се изправи през последната година и половина, недвусмислено доказа колко значима е ролята на науката. Толкова много от картите в ръката ни днес зависят от знанията, нашето критично мислене и доверието към учените.
Очакваме ви в София Тех Парк на 15 и 16 май за поредната доза вдъхновение! Повечето събития за безплатни, а само малка част са на символична цена от 5 лева. Софийски фестивал на науката се организира под патронажа на Министерство на образованието и науката и е част от Календара на културните събития на Столична община.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

Галерия

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати