Юнайтед Продъкшън

София Индипендънт Филм фест – X международен фестивал на независимото кино

2019Неопределена през
Октомври
София (карта)
ВХОД
БИЛЕТИ

„София Индипендънт филм фестивал е уникален регионален форум, който представлява независимото кино в югоизточна Европа. Като такъв, той има потенциала да привлече зрители от съседни държави. В процеса е на разработка на стратегия за привличане на нови партньори от региона, Балканите и Европейския съюз.

Независимото кино е артистичната съпротива срещу комерсиализацията на киното. Прага, Виена, Рим и Париж също имат своите фестивали за независимо кино.

Мисията на Со Индипендънт Филм Фестивал е да изгради културен мост между България и Америка, да подкрепи пренасянето на професионализъм и работа, да популяризира българската култура в САЩ и независимата американска култура в България.

София Индипендънт Филм Фестивал представя на българската публика награждавани американски и европейски филми, представя български независими пълнометражни и късометражни филми и спортни филми седем години. Гости и лектори на фестивала са били някои от най-големите и признати имена в световното кино. Фестивалът има богата програма от съпътстващи събития.

 

Подобни събития
Разгледайте