Юни
23 петък

София Мото Фест

пт, Юни 23, 2023 - нд, Юни 25, 2023
Парк Летище София - Терминал 2, Столична

Описание

Софийските мото клубове чрез Сдружение „София МС 22“, организират първото по рода си благотворително мото-автомобилно шоу, което ще премине под знака на разтупкваща сърцето кауза – популяризиране на Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантациите – „Да! За живот!“
Мото-автомобилният фест ще се проведе в периода от 23 до 25 юни 2023 г. в парка до Терминал 2 на летище София. Съорганизатори са Фондация „София-европейска столица на спорта“, „СОФ Кънект“ АД-Sofia Airport и Георги Илиев, кмет на район „Слатина“. Водещи ще бъдат Калин Врачански и Асен Блатечки, а медиен партньор по отразяването на събитието ще бъде БНТ.
Благотворителното събитие е подкрепено от Столична Община. Инициативата е обединена от идеята да се популяризира – Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантациите – „Да! За живот!“
Ще свирят много български певци и групи. Специален гост изпълнител на 24.06.23г. ще бъде Валя Балканска предхождана от 100 Каба гайди, а песента на Емил Димитров “Ако си дал”, написана от Иля Велчев ни е преотстъпена, за да бъде химн на събитието.
Върху площ от над 100 декара, която е една от най-забележителните запазени зелени богатства на гр. София, ще бъдат представени от официалните вносители най-новите модели мотоциклети, автомобили, камиони, автобуси, кемпери и каравани, ATV, UTV, велосипеди и лодки. Също така ще бъдат изложени всички видове аксесоари и принадлежности за мотори, автомобили, камиони, планински и морски туризъм.
Заедно с нас ще се проведе паралелно и традиционното събитие за суперколи и класики в стил „Гудууд“- София спийд фест. Очакваме над 50 суперколи.
В рамките на събитието ще стартира и Премиум рали София – Свети Влас на 23.06.23г. с над 60 супер автомобили, които ще направят и парадна обиколка в самото събитие около публиката и експонатите, след което ще се отправят към затворена отсечка за церемониалния старт. На същата отсечка следват демонстрациите с шоу и състезателни автомобили.
Шоуто ще балансира между стънт с мотори, мотокрос, ретро автомобили и мотоциклети. Невероятния парк и наличното в него езеро благоприятстват за демострацията и възможностите на всички прекрасни машини и майсторството на тези, които ги управляват – BMX скокове и дрифт с автомобили.
Ще има различни шатри и магазини, шоу програми, организирани игри и забавления. Ще бъдат включени нестандартни спортове, както и народни борби! Хубавата храна и най-пивката бира също ще бъдат част от феста! Най-богатата гама от кулинарни кетъринг представители ще бъде предоставена по изключително атрактивен начин.
Тъй като фестивалът е благотворителен, на място на събитието ще бъдат поставени кутии за символични доброволни дарения. Събраните средства ще се използват за закупуване на животоспасяващо медицинско оборудване.
Източник: Фейсбук страница на събитието.

Още събития

Може би ще посетите
чт, Септември 05, 2024
Пловдив